Bilinçle ve Bilgelikle Ye Eğitimi

Sağlıksız beslenme ve kilo almaya iten alışkanlıklarımızın neler olduğunu fark etmemizi sağlayan farkındalık yöntemlerini kullanarak (MINDFUL EATING) kişiye özel ufak değişikliklerin günlük hayata uygulanmasıyla büyük farklar yaratan, herkesin kullanabileceği pratik çözümlere odaklanan bir eğitimdir.

Kısıtlamalı diyetlerin hiçbir zaman kalıcı çözüm olmayacağına inanır. Bizi sağlıklı yeme alışkanıklarıyla yeniden tanıştırır. Sezgilerimize kulak vererek yediklerimizle aramızda kalıcı, mutlu ve sağlıklı ilişki kurmamızı sağlar.

Bu eğitim, yemek yeme davranışını ‘DİYETTEN UZAK’ yaklaşımıyla yeniden yapılandırır. Programın asıl amacı, yemek yemeye dönük davranışlarda olumlu bir değişikliğe yol açmaktır. Mindful Eating felsefesinin ilk adımını ’vücuduma saygı duyuyorum, ona özen gösteriyorum ve ihtiyaçlarını dinliyorum’ farkındalığı oluşturur. Yapılan araştırmalar, insanların kısıtlamalı diyetler yerine bilinçle ve bilgelikle ye ilkelerini hayata geçirerek, beslenme alışkanlıklarında kalıcı değişiklikleri yapmalarının, kilo kontrolünde daha başarılı olduğunu kanıtlamıştır.

Farkındalık ilkeleri sayesinde vücudumuzun tüm bileşenlerini; aklımızı, bedenimizi, duyularımızı ve duygularımızı uyumlu bir şekilde kullanarak, hangi yemeği nasıl seçeceğimizi ve nasıl hazırlayacağımızı öğreten özel bir deneyimdir. Programı uygulayan kişiler, farkında olmanın getirdiklerini kucaklayarak vücutlarında olup bitene daha fazla odaklanırlar. Böylelikle duygusal sebepler, sosyal baskılar ve belli başlı gıda bağımlılıkları gibi kontrolsüz yemek yemelerine sebep olan etkileri tanımayı öğrenirler. Stresin yeme davranışları ve hayatları üzerindeki etkilerini anlamaya başlarlar. Tüm bu olumlu değişimler, aynı zamanda stresle başa çıkmalarına da yardımcı olur.

Bilinçle ve Bilgelikle Ye gıda ile sağlıklı ve neşeli bir ilişki keşfetmek için oluşturulmuş kişiye özel bir kılavuz ve eğitimdir. Bilinçle ve Bilgelikle Ye felsefesi NE ZAMAN, NE, NASIL, NE KADAR, NEDEN yiyorum sorularına farkındalık kazandırmaktan oluşur.