Boyun Ağrılı Hastaların Yatakta Yatış Şekli

Sadece boyun ağrısı çekenler değil hiç ağrısı olmayanların bile yatarken boynuna dikkat etmesi gerekmektedir. Yataklar kısmen sert, yastıklar ise boyunun öne veya arkaya doğru fazlaca bükülmesine yol açmayacak yükseklikte olması gerekir.

Yüksek yastık kullanmak kadar hiç yastık kullanılmadan yatılması da sakıncalıdır. Boyun ağrısı çekenlerin boyun kavsine uygun özel yastıklar kullanması tavsiye edilmektedir. Uykusunda sık dönüş yapanlarda, yüksek yastık boyunda olumsuz bükülmelere yol açabilir. Bu durumda, bir havlu yuvarlanıp rulo haline getirilerek boyun kavsi doldurulmalıdır. Böylece, bilinçsiz olarak boyun döndürülse bile rulo dağılıp boynun istenmeyen açılara gelmesi önlenebilir.

Yolculuk yapan boyun ağrılı kişilerin oturma esnasında uyurken boyunlarına aşırı yük binmesi söz konusudur. Bundan dolayı boyunu koruyan şişme yakalık şeklindeki boyun yastıklarını kullanması önerilir. Böylece uyku nedeniyle kontrolsüz durumda kalan başın ağırlığı tıpkı boyun korsesi işlevi gibi omuzlara dağıtılmış olacaktır.