Boyun Ağrılarına Yol Açan Meslekler

Birçok meslek boyun ağrısı riski ile karşı karşıyadır. Dolayısı ile bu mesleklere sahip olanlar bu satırları okuduğunda nasıl sorunlarla karşılaşacağı ve ne gibi çözümlerin olduğunu göreceklerdir.

Şoförler, boyacılar, seramikçiler, sıvacılar, sekreterler, perdeciler, terziler, boksörler, güreşçiler, piyanistler, cerrahlar, diş hekimleri ve devamlı ekran karşısında oturanlar boyun ağrısı ile sık karşılaşacak risk grupları içerisindedir. Devamlı ayakta veya oturarak duran bu meslek mensupları gerekli önlemleri almadıkları taktirde kısa zamanda iş verimlerini düşüren bu gibi ağrılarla karşılaşma olasılıkları yüksektir. Alınması gereken bu önlemlerle ilgili en iyi bilgi “BOYUN OKULU ” programlarında verilir.

Hasta Okulları

Boyun ağrısı, bel ağrısı, fibromiyalji, osteoporoz gibi hastalıkları olanların eğitildikleri hasta okulları son yılların önemli tedavi yaklaşımıdır. Burada toplu olarak yapılan işlemlerin bireysel uygulamalardan daha fazla yararları vardır. Hastaların interaktif bir şekilde hastalıklarını ve onunla mücadele yöntemlerini öğrendiği bu öğretim sistemine HASTA OKULLARI çalışmaları adı verilir.
*Günlük yaşamında sorun çıkaran boyun ağrısı olanlar
*Boyun ağrısı olmasa da ileride ağrılara yol açacak riskli meslek grupları içerisinde olanlar
*Geçmişte boyun ağrısına yol açabilecek bir düşme veya kaza geçirmiş olanlar
Boyun okulu 5 derslik bir uygulamadır. Haftada bir defa yapıldığı takdirde 4 hafta kadar sürmektedir. Hasta okullarında kişiler kendileri de eğitim sürecine aktif olarak katılırlar. Diğer kişilerin soruları ve ağrıları için buldukları kişisel çözümler derslerde öğrenilenlerin pekişmesini sağlayacaktır. 

1.DERS: Omurgamızı tanıyalım, Boyun ağrısına yol açan nedenler, hastalığın belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri

3. DERS: Günlük yaşamda boynumuzu nasıl kullanmalıyız? Boyun ağrılarından kurtulmanın yolları

4. DERS: Boyun ağrılarında ve önlenmesinde egzersiz yöntemleri ve “aklım boynumda“ ilkesinin öğretilmesi
Anlatılanların tekrar özetlenir ve tüm katılanların önünde sembolik bir sınav yapılır. Katılanları yüreklendirecek konuşmalarla beraber “Katılım Belgesi” verilir.